турско кафе Mehmet Efendi
 

"Не вярвай на това, което казва утайката от изпито кафе, но не се лишавай от възможността да прочетеш бъдещето доколкото можеш."

Изкуството да четеш бъдещето на кафе е толкова старо, колкото и самото кафе. Турското кафе и предсказването на бъдещето са неразделни и са част от удоволствието и разговора, съпровождащи кафето. Ориенталското кафе е единственото, което позволява да се упражнява това изкуство. В края на 17 век в Европа този ритуал се разпространява и става много модерен в Париж, преди да се разпростре в Австрия, Унгария и Германия. След като изпиете кафето, чашата се обръща в чинийката. Човекът, който иска да види бъдещето си в чашата, казва: "Каквото и да става, аз искам да видя моето бъдеще и приемам всички предсказания". За предпочитане е да се остави чашата да изстине напълно и гадателят изучава фигурите и думите, образувани в утайката. Целта е основно да се казват добри новини и да се показва  позитивно отношение към бъдещето. Формите и мотивите, оставени от мотивите в чашата и чинийката, имат различни символични значения....

Научете се да разгадавате знаците в утайката от кафе

Преди всичко добре е утайката от кафе да бъде разклатена лично от човека, който я е изпил и лично да се обърне чашата, слагайки чинийката върху нея. Някои хора казват благопожелания, докосвайки дъното на чашата с пръст. После чашата е отново обърната, готова да бъде разгадана от човека, четящ бъдещето в утайката. Обичаят е гадателят да произнесе формулата: "Нека бъдещето да бъде съобразено с твоите желания", преди да започне гадаенето на оставените следи в утайката от кафе. Останалото зависи от това, което се вижда там и от внушението на едните и другите. Най- важните знаци, откривани в кафето, са че винаги има добри новини.

 

Този знак, появил се в утайката Ви, предвещава блага и предмети. Две дебели линии предсказват пътуване по море или служебно пътувате някъде, където има път по море. Празен триъгълник ви съобщава, че ще получите подарък. Това също може да е знак за парична сума, която ще получите без усилия.
           
Черни точки, групирани в утайката, са знак за пари. Това означава, че ще получите пари тези дни. Панделка - предсказва щастливо събитие. Това може да е знак за годеж, а също може да се счита като предложение за брак. Рисунката на корона е знак за успех. Тя е доказателство за усърдна работа и успех накрая.
           
Рисунката на звезда предсказва предимно кратко или дълго пътуване. Това също може да означава инвестиция. Три точки съобщават началото на едно ново приятелство. Ако точките са много близо, ще трябва малко търпение. Кръг означава, че вашата съдба е отворена. Това е доказателство за проекти за сватба или подобряване на професионалното ви положение.
           
Празен правоъгълник е знак за щастлив брак или начало на щастливи дни в семейството. Знакът, който прилича на гребло, е знак, че административните ви или съдебни сделки ще приключат във ваша полза. Една права черта ви предрича пътуване и щастливо завръщане.
           
Рисунка на палма с фурми означава винаги много хубави ваканции. Това ще рече, че ще видите нови страни и ще срещнете нови хора. Рисунка на ключ означава, че ще се преместите, но това също означава, че ще спечелите сърцето на някого. Ако има листа, добре е да мълчите. Листо - означава новини от стар приятел или приятелка. Това също може да означава хубава среща.
           
Окото може да изразява две неща: първото, че това е знак за съществуването на човек, който ви завижда. Второто, че има човек, който ви преследва от интерес. Рисунката на залязващо слънце може да означава, че вашите най-големи желания ще бъдат осъществени изведнъж в един неочакван момент. Точките образуващи колие ви напомнят, че трябва да положите големи усилия, за да спечелите сърцето на някого. Ще трябва да направите жертви.
           
Знак, който прилича на Y, показва, че ще срещнете приятел(ка) в неочакван момент. Рисунка на чанта означава, че вие ще получите пари. Но ще трябва да внимавате да не ги похарчите. Пеперуда е знак за объркано приятелство, тя ви напомня, че трябва да реагирате като приключите. Внимание!
           
Три точки в триъгълник показват, че един от вашите приятели ще ви поиска помощ. Не го пренебрегвайте. Помогнете му. Рисунка на ухо или кука ви напомня, че не трябва да вярвате на всяко обещание. Внимавайте! Ако вярвате на всички, рискувате да страдате накрая. Точки, които приличат на шепа пясък, са знак, че вие ще похарчите пари. Бъдете внимателни!
           
ЗВЪНЧЕ Звънче означава, че ще получите добра новина. МАСА Масата означава обединяване. Вие ще участвате в събрание, което ще разреши грижите ви. ГЛАВА НА ЛЪВ Глава на лъв означава, че желанията ви ще се изпълнят скоро. Ако виждате цял лъв, това означава, че успехът ви ще продължи и ще бъдете признати от приятелите ви.
           
КУЛА Кула означава, че има хора, които следят това, което правите и желаят да ви имитират. Внимавайте да не говорите пред всички за сделките си. ПТИЦА Птица това е съдбата. Вие ще получите пари или блага от неочаквано място или подарък от един от приятелите ви. КРУША Крушата е знак, че вашите неприятности скоро ще приключат.
           
ПЕТОЪГЪЛНИК Петоъгълник означава, че шансовете за успех са големи, в това което предприемате, но трябва добре да помислите преди да решите. ЗАЛЯЗВАЩО СЛЪНЦЕ Залязващо слънце означава реализирането на сделка. Ако възнамерявате да започнете сделка, тя със сигурност ще стане. КАМБАНА Камбана означава добри новини от ваши далечни приятели или от администрацията.
           
ЦВЕТЕ Цвете означава, че едно от вашите желания ще бъде изпълнено. Ако вие сте служител, ще получите повишение. ХОРА Хора, които се държат за ръцете, означава споразумение. Скоро ще сключите споразумение с някои хора за работа, която ще ви бъде много полезна. КЪЩА Къща представлява огнище. Това означава, че ще влезете в ново жилище или ще се преместите.
           
КОТВА Котвата означава съобщаване на добра новина и на успех. Осъществете бързо вашите проекти. Котвата също означава и пътуване. ДЪРВО Дърво означава, че парите, които сте инвестирали в сделка, ръководена от вас или която сте поверили, ще ви донесе добра печалба, но трябва да сте по-търпеливи. КИТ Кит означава успех. Този /тази/, който, която чакате, ще дойде и ще ви донесе щастие.
           
БЕБЕ Бебе означава утеха. Ако сте тъжен, ще бъдете успокоен и утешен.        
           

 

 
турско кафе