турско кафе Mehmet Efendi
 

Закупуване

Турско кафе, еспресо, филтърно кафе независимо какво е кафето, за да се произвежда качествено, фирмите производители трябва да дегустират зелените зърна на кафето и подбирайки тези, които отговарят на критериите им, да ги закупят.
Експертите с дългогодишен опит на Kurukahveci Mehmet Efendi в това отношение подбират и анализират само единици от най-добрите видове на кафе Арабика. След избирането на висококачествените зърна се извършва и закупуването им. 

Дегустация и анализ

Дегустацията на кафето "cupping" е нещо повече от опитване на вкуса на кафето, то е извършване на сензорен анализ на кафето.
Осезание, вкусови рецептори и всички сетива се използват по време на този анализ. Ароматът и вкусът са много близки един до друг и при оценяването им е много трудно да бъдат отделени. От друга страна, при оценяване на плътността на кафето се активират сетивата за усещане. Всяко закупувано кафе се дегустира по този начин.
Специалистите от дегустационния екип на Kurukahveci Mehmet Efendi всеки ден опитват от вкуса на суровите кафеени зърна и правят всичко възможно, за да се постигне високо ниво на качество.
 

 
турско кафе